Σύμφωνα με το Reuters, η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι έχει εγκριθεί το στο ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων η πώληση του κτηνιατρικού τμήματος της Novartis από την αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly.
Η εκτελεστική επιτροπή δήλωσε πως η πώληση δεν παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό, διότι η συγχωνευθείσα εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από ισχυρούς ανταγωνιστές.
Η ελβετική επιχείρηση, βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των στόχων επιχειρηματικότητας, η οποία περιελάμβανε την πώληση του τμήματος υγείας των ζώων.
Η Eli Lilly & Co μετρά σοβαρές «πληγές» από τις λήξεις στα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και στοιχηματίζει στην ανάκτηση του εδάφους, μέσω των νέων φαρμάκων που αναπτύσσει και στην επιχειρηματική μονάδα που αφορά την υγεία των ζώων.
Εγκρίνεται η εξαγορά της Novartis από την Eli Lilly
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Παραίτηση προσωπικού ιατρού: Ο Παναγιώτης Χούπας καταγγέλλει ασυνέπεια και αδιαφάνεια στον θεσμό















Comments (0)