Όπως μετέδωσε το Kyodo News, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, έχει υποβάλλει μήνυση κατά της τοπικής επιχείρησης που διαθέτει η Novartis, εξετάζοντας τα ενδεχόμενα παραβίασης του νόμου, περί χειραγώγησης των δεδομένων στις κλινικές δοκιμές.
Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι της Novartis σε σύντομη δήλωση τους χθες ανέφεραν ότι «δεν σχολιάζουμε εκκρεμείς νομικές υποθέσεις» και πως «θα συνεργαστούμε πλήρως στην έρευνα των εισαγγελέων».
Ακόμη, πολλά ιαπωνικά νοσοκομεία εξακολουθούν να μην παρέχουν το Diovan στους ασθενείς τους μετά την αποκάλυψη σχετικά με την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στη πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών παθήσεων.
Η Ιαπωνία παραμένει σημαντική αγορά για τη Novartis, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων του Diovan, τουλάχιστον πριν το σκάνδαλο.

Εισαγγελική έφοδος στη Novartis Ιαπωνίας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Στρατηγικές φαρμακευτικές επενδύσεις στην Τρίπολη: Ο Πρωθυπουργός στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN
Γεωργιάδης: 40 νέες Μονάδες Ψυχικής Υγείας μέσω ΕΣΠΑ 2021–2027 – Πού θα δημιουργηθούν













Comments (0)