Όπως ανακοινώθηκε στην επιστημονική εκδήλωση: «Σακχαρώδης Διαβήτης. Ασθενοκεντρική προσέγγιση με γνώση και τεκμηρίωση» που πραγματοποιήθηκε από 20 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου, στη διάρκεια της εκστρατείας το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους «μύθους» και τις «αλήθειες» γύρω από την ινσουλίνη και πώς η χρήση της μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.
Ειδικά ενημερωτικά έντυπα θα δίνονται στους ασθενείς από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ παράλληλα η εκστρατεία ενημέρωσης θα υποστηρίζεται και θα προωθείται από ραδιοφωνικά σποτ σε σταθμούς υψηλής ακροαματικότητας και από έντυπες καταχωρίσεις σε ειδικό τύπο.
Επίσης, οι ιατροί μέσω ειδικών εντύπων-οδηγών, θα μπορούν να βρουν λύσεις και ιδέες για το πώς να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τις αντιδράσεις και τους φόβους των ασθενών για τη χρήση ινσουλίνης.
«Τα οφέλη της χρήσης ινσουλίνης για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους είναι πολύ σημαντικά και αναγνωρισμένα από την ιατρική κοινότητα. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι η θεραπεία ινσουλίνης σε πολλές περιπτώσεις ασθενών καθυστερεί αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη», τονίζει η πρόεδρος της ΕΔΕ Στυλιανή Ηρακλειανού. «Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των ασθενών αντιδρά και διστάζει να ξεκινήσει την ινσουλινοθεραπεία. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ασθενείς για τους «μύθους» που κυκλοφορούν γύρω από την ινσουλίνη και αυτός είναι ο ένας από τους στόχους αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να βοηθούμε τους ιατρούς στο έργο τους και να τους ενθαρρύνουμε να χορηγούν έγκαιρα στους ασθενείς τους ινσουλίνη», κατέληξε.
Η εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της Sanofi Ελλάδας.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Παύεται από τη θέση της η διοικήτρια των Νοσοκομείων Λασιθίου – Η πρώτη αντίδραση της















Comments (0)