Ένα στα δύο φάρμακα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες, που κρύβουν την πραγματική τους διεύθυνση, είναι παραποιημένα. «Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που διακινούνται στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, γιατί ενδεχομένως να έχει παραποιηθεί η σύνθεσή τους -όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους-, η συσκευασία και επισήμανσή τους ή και το όνομά τους», επισημαίνει ο ΕΟΦ.
Επιπλέον, αρκετές φορές οι ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα στο Διαδίκτυο παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό του φαρμάκου, τη χώρα παραγωγής του ή για άλλα σημαντικά στοιχεία γύρω από τη διακίνηση του σκευάσματος.
Η αγορά φαρμάκων από το διαδίκτυο θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, να αποφεύγεται.
«Η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου είναι αδύνατον να επαληθευτεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνο από ασφαλείς πηγές (δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο, το ασφαλιστικό μας ταμείο)», υπογραμμίζει ο Οργανισμός.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο ΕΟΦ έχει ετοιμάσει σποτάκια για την τηλεόραση, το κεντρικό μπορείτε να το δείτε εδώ, καθώς και μηνύματα για το ραδιόφωνο, αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr, πατώντας το κουμπί «Δείτε το υλικό της εκστρατείας».

Εκστρατεία του ΕΟΦ για την online αγορά φαρμάκων
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
17ο Pharma & Health Conference: Πού βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2030
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γεωργιάδης: Τι ισχύει για τον διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ και το νέο πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας
















Comments (0)