Σε… εμπλοκή του FDA προσκρούει η έγκριση της βιοομοειδούς έκδοσης του φαρμάκου Neulasta της Amgen, από την ελβετική φαρμακευτική επιχείρηση Novartis.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Novartis Pharmaceuticals, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε σχετική επιστολή – απάντηση για το προϊόν στο τέλος του Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο FDA καταφεύγει συνήθως σε τέτοιου είδους απαντήσεις όταν απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για την έγκριση του φαρμάκου.
Το αντίγραφο που αναπτύσσει η Novartis, του οποίου η κοινή ονομασία είναι pegfilgrastim, είχε γίνει δεκτή για εξέταση από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο.
Η κατάθεση φακέλου έγκρισης του φαρμάκου, αποτελεί το τρίτο βιοπαρεμφερές στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εμπλοκή FDA στο αντίγραφο του Neulasta από τη Novartis
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Η υπόθεση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Μήνυμα άμεσης προτεραιότητας από τον νέο διοικητή του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των μοριακών βιοδεικτών εντός του 2026
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών















Comments (0)