Μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Νοσοκομείων θα επιχειρήσει να επιλύσει με νέα νομοθετική ρύθμιση η Αριστοτέλους.
Μεταξύ αυτών η κινητικότητα των οδηγών των Νοσοκομείων, ενώ οι οδηγοί των Κέντρων Υγείας θα ενταχθούν στις δομές του ΠΕΔΥ.
Επιπλέον, όπως τονίστηκε στη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου με τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων αναμένεται να θεσπιστεί χρέωση για όσα νοσοκομεία αποστέλλουν περιστατικά τους σε άλλες δομές. Ο λόγος είναι πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλά νοσοκομεία κορμού επιβαρύνονται με περιστατικά που διακομίζονται από περιφερειακά νοσοκομεία. Χαρακτηριστική περίπτωση το ΚΑΤ, όπου διακομίστηκαν 50 περιστατικά από περιφερειακά νοσοκομεία. «Όταν ένα νοσοκομείο παραπέμπει σε ένα άλλο νοσοκομείο και θέλει αυτό να φορτώνεται στο κόστος του νοσοκομείου που πηγαίνει, αυτό θα σήμαινε ότι αν κάποιος διοικητής θα ήθελε να πετύχει τους οικονομικούς του στόχους, θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να κατευθύνει όλους τους ασθενείς του σε κάποιο άλλο νοσοκομείο. Τώρα, θα ξέρει ο καθένας ότι δεν γλυτώνει το κόστος, άρα δεν θα ξεφύγει από την τήρηση του προϋπολογισμού στέλνοντας τους ασθενείς του κατά κανόνα σε άλλο νοσοκομείο. Άλλωστε, ένα νοσοκομείο κρίνεται και από το πόσο μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο που έχει εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο θα θεσπιστούν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία, με στόχο την αποσυμφόρηση των πρωινών χειρουργείων, για τα οποία θα προβλέπονται και αμοιβές για το απασχολούμενων προσωπικό, καθώς και οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
«Η γενική κατεύθυνση της οικονομικής μας πολιτικής είναι οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ό,τι βοηθάει τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν καλύτερα, είμαστε υπέρ», υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας πως θα δίνεται η νομική δυνατότητα στις διοικήσεις να ακολουθήσουν και αυτή την οδό. «Μπορεί ένα νοσοκομείο να κρίνει ότι συμφέρει π.χ. στους τους αξονικούς τομογράφους, στη σίτιση ή την καθαριότητα.», τόνισε.

Έρχεται πολυνομοσχέδιο στην Υγεία
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ψήφισμα ΠΦΣ: Κατηγορηματικό «όχι» στις αλυσίδες φαρμακείων και στην αλλοίωση του θεσμικού πλαισίου
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΙΑΤΡΟΙ»: Η νέα ανεξάρτητη παράταξη που διεκδικεί τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών















Comments (0)