Σε αλλαγή της νοοτροπίας γύρω από την καταπολέμηση των ναρκωτικών στοχεύει η νέα ηγεσία του Υπουργείο Υγείας. Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.
Μιλώντας στο Ρ/Σ Βήμα, υποστήριξε πως αρχικά το βάρος θα πέσει στην πρόληψη και πέραν αυτής, η απεξάρτηση και η κοινωνική ενσωμάτωση του ατόμου. «Τα κέντρα πρόληψης αποτελούν τους συνεργάτες του ΟΚΑΝΑ στην περιφέρεια», ανέφερε η κ. Παπακώστα προσθέτοντας πως αναζητούνται τρόποι, «με τους οποίους θα προχωρήσουμε σε μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης των ναρκωτικών».
Υπενθύμισε, δε, ότι υπάρχει και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα ο Πρωθυπουργός. «Για πρώτη φορά η χώρα θα αποκτήσει εθνική στρατηγική καταπολέμησης των ναρκωτικών», κατέληξε.
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά «δια στόματος» Σαμαρά
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ















Comments (0)