Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. τονίζουν ότι μια πιθανή πηγή νέων χρημάτων που θα καλύψουν το δημοσιονομικό «κενό» του 2015-2016 είναι τα κεφάλαια που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Μέχρι σήμερα, το ΤΧΣ έχει λάβει 49,7 δισ., αλλά έχει δαπανήσει μόνο 41 δισ.
Ορισμένοι στην Ευρωζώνη, αλλά και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η χρησιμοποίηση αυτών των 8-9 δισ. θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το ένα τρίτο του προγράμματος. Ωστόσο, παράγοντες της Τρόικας προειδοποιούν ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να καταλήξουν να χρειάζονται και άλλα κεφάλαια.
Νέα stress test για τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να γίνουν στα μέσα του 2014. Αυτοί οι έλεγχοι μπορεί να δείξουν ότι τελικά οι τράπεζες χρειάζονται και άλλα κεφάλαια.
Η Fitch απειλεί (μέσω ESM) τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Χρηματοδότηση EIC στη ReNeuroCell για νευροεμφυτεύματα κατά της παράλυσης
Πρόστιμο 25.000 ευρώ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος» για διαρροή δεδομένων ασθενών







Comments (0)