Τη συμμετοχή στις 48ωρες κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία διαβλέπει «εξαφάνιση από τον υγειονομικό χάρτη» άλλων 40 νοσοκομείων στην περιφέρεια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «με δεδομένα τα αστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός».
Έτσι, η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, Τμήμα ή νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, αλλά και να στηριχθεί ο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, ζητάει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, η οποία έχει μειωθεί στο μισό για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δις ευρώ). Ακόμη, αξιώνει την άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό, τα οποία διευρύνονται και αυτή την περίοδο φθάνουν στις 6,5 χιλιάδες σε γιατρούς και στις 22 χιλιάδες σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Κλείνουν και άλλα νοσοκομεία
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Εκτός νομοσχεδίου ο ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος, αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)