Η μεσογειακή διατροφή θα βρεθεί στο επίκεντρο του πενθήμερου συνεδρίου/διαδραστικού event Mediterranean Diet and Health, που θα πραγματοποιηθεί 16-20 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική (Sani Resort).
Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οι οποίοι σε συνεργασία με την βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey θα συζητήσουν και θα παρουσιάσουν τα οφέλη του υγιεινού αυτού τρόπου διατροφής στη θεωρία αλλά και στη πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους πλέον ειδικούς τα οφέλη και τις τελευταίες εξελίξεις για την γνωστή Μεσογειακή διατροφή αλλά και να επισκεφτούν ελαιοτριβεία, οινοποιία, και τυροκομικές μονάδες και να γευτούν ελληνικά προϊόντα.
Το συνέδριο με συντονιστή τον Έλληνα Στέφανο Κάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στο Χώρο Εργασίας που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2014.
«Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή είναι κάτι που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας και πλέον τόσο τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο όσο και τα ιατρικά περιοδικά είναι θερμοί υποστηρικτές της» τονίζει ο κ. Κάλης. «Tο συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό» προσθέτει ο καθηγητής.
Σήμερα η Μεσογειακή διατροφή, στην οποία περιλαμβάνεται η παραδοσιακή ελληνική διατροφή είναι από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που έχουν υπάρξει.
Για τον Walter Willett, Καθηγητή Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι το πιο καλά τεκμηριωμένο πρότυπο διατροφής στον κόσμο για την προώθηση υγείας και μακροζωίας. «Το να βιώσει κανείς την Μεσογειακή διατροφή που είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και υγιεινή στη γενέτειρα της την Ελλάδα, αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρια», αναφέρει.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι διακεκριμένοι ομιλητές:
Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, καθηγητης ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
Frank Sacks, Καθηγητής Διατροφής και Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
Στέφανος Κάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
Ramon Estruch, Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και συντονιστής της έρευνας PREDIMED
Προκόπιος Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οι ομιλίες δεν θα εστιάσουν μόνο στις ευεργετικές ιδιότητες και τις τελευταίες εξελίξεις της Μεσογειακής διατροφής, αλλά και στην εφαρμογή της διατροφής αυτής σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και ξενοδοχεία.
Τα επιστημονικά στοιχεία αδιαμφισβήτητα υποστηρίζουν τη Μεσογειακή διατροφή, και η προβολή της από διακεκριμένους επιστήμονες στη χώρα μας μέσα από αυτό το συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να υπάρξει μια οργανωμένη προαγωγή της ελληνικής διατροφής και των προϊόντων της ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.mediterraneanhealth.org
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ