Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, για την κάθαρση της φαρμακευτικής αγοράς, καταρτίζεται «μαύρη λίστα» που απαγορεύει την πώληση σκευασμάτων στις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα ακολούθησαν αθέμιτες πρακτικές. Στόχος των κινεζικών αρχών είναι ο αποκλεισμός πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων, πρωτίστως σε περιφερειακό και κατόπιν σε εθνικό επίπεδο. Όπως μεταδίδει το Reuters το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κίνας απαιτεί από τις περιφερειακές υπηρεσίες υγείας να καταρτίζει καταλόγους «παραβατών».
Τον περασμένο Ιούλιο, οι έρευνες είχαν αναδείξει το σκάνδαλο δωροδοκίας σε τοπικούς γιατρούς, με «πρωταγωνιστή» τη GlaxoSmithKline, ενώ άλλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί σε θέματα μη ορθών πρακτικών είναι η Eli Lilly, η Novartis, και η Sanofi.
Μάλιστα, η Glaxo υπέστη μείωση 61% στις πωλήσεις της τοπικής αγοράς της Κίνας στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου δημοσιοποίηση του σκανδάλου.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της Κίνας, οι περιφερειακές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να διαβιβάζουν τον κατάλογο των παραβατών στις κεντρικές υπηρεσίες της κυβέρνησης. Έτσι, οι που εμπλέκονται θα αποκλείονται από την πώληση των φαρμάκων τους, πρώτα στις περιοχές όπου σημειώθηκε το περιστατικό δωροδοκίας. Ενώ, εάν η φαρμακευτική επιχείρησης βρεθεί ένοχη και δεύτερη φορά, εντός πενταετίας, η απαγόρευση θα είναι πλέον εθνική. Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις, η απαγόρευση θα έχει διετή διάρκεια.

«Μαύρη λίστα» μπλοκάρει τις φαρμακευτικές στη Κίνα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες













Comments (0)