Μετά από τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το κλείδωμα εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γιατρών που ξεπερνούσαν το πλαφόν του 20%, ο ΠΙΣ αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Έτσι, εκτός από την προσφυγή του στα διοικητικά δικαστήρια, θα καταθέσει τη μήνυση έως τη Δευτέρα, ζητώντας την κατάργηση του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, «προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των ιατρών».
Βέβαια, χθες ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε να συζητήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις Φαρμακευτικές επιχειρήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο το όριο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα αδικεί την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των ασθενών.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΙΣ καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία και διαδήλωση της 6 Φεβρουαρίου, ημέρας ψήφισης του Νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ.

Με μήνυση απαντά ο ΠΙΣ στο πλαφόν στη συνταγογράφηση
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Η υπόθεση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Τι συνέβη στο Καστελόριζο: Σύλληψη αγροτικού γιατρού – διευκρινίσεις του υπουργού και της 2ης ΥΠΕ
Μήνυμα άμεσης προτεραιότητας από τον νέο διοικητή του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των μοριακών βιοδεικτών εντός του 2026















Comments (0)