Μήνυση κατά της διεθνούς μονάδας της Merck (γνωστή στην Ελλάδα ως MSD) κατέθεσε ο γαλλικός κολοσσός Sanofi, για υποτιθέμενη παραβίαση πατεντών.
Στο πλαίσιο της αγωγής που κατέθεσε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η Sanofi υποστήριξε πως η Merck Sharp & Dohme παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες των οποίων τα δικαιώματα έχει στην κατοχή της η γαλλική φαρμακευτική, περιλαμβανομένων και δύο εξαιρετικά επιτυχημένων θεραπειών, μία για το διαβήτη και μία συσκευή χορήγησης ινσουλίνης.
Σύμφωνα με το MarketWatch, η γαλλική Sanofi είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες θεραπειών για το διαβήτη, παρότι αυτό το κομμάτι των δραστηριοτήτων της πιέζεται όλο και περισσότερο από τα κόστη.
Η εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδα από τα φάρμακα για το διαβήτη θα ελαττωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ινσουλίνης.

Μήνυση Sanofi κατά της Merck για 10 πατέντες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ιατρείο ογκολόγου στη Θεσσαλονίκη
5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026 – Όσα ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους















Comments (0)