Φρένο στην παράλληλη εξαγωγή δέκα φαρμακευτικώ προϊόντων επέβαλε ο ΕΟΦ.
Σύμφωνα με νεότερη απόφαση της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Κ. Αντωνίου, απαγορεύονται προσωρινά οι παράλληλες εξαγωγές και η ενδοκοινοτική διακίνηση δέκα φαρμακευτικών προϊόντων, “ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας”. Επί της ουσίας πρόκειται για 4 φάρμακα, δύο από τα οποία έχουν πολλαπλές μορφές, όπως φαίνεται στην απόφαση που επισυνάπτεται.
Όπως εξηγεί η κ. Αντωνίου “η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του Ε.Ο.Φ. για έκτακτη εισαγωγή ή κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση”. Επιπροσθέτως, “η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη”.
Τονίζεται, δε, πως η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στη νομοθεσία.
Προσωρινη Απαγόρευση ΕΟΦ

Νέα προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
17ο Pharma & Health Conference: Πού βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2030
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Το ΕΣΥ στο μικροσκόπιο: Μεγάλο Debate στο 17ο Pharma & Health Conference
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
















Comments (0)