Τη μετάθεση του χρόνου εφαρμογής της διαθεσιμότητας των νοσοκομειακών γιατρών που προέρχονται από τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ, αλλά και την αλλαγή της διαδικασίας και των κριτηρίων ένταξης σε βαθμούς όσων παραμείνουν στο ΕΣΥ, ζήτησε το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΕΝΙΜΑΑ) σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.
«Ο Υπουργός δεν δέχθηκε ούτε την απόσυρση της τροπολογίας ούτε τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτείναμε. Ανέφερε ότι η τροπολογία ήταν αποτέλεσμα τόσο των μνημονιακών υποχρεώσεων όσων και των ασφυκτικών πιέσεων που ασκήθηκαν από διάφορους φορείς», αναφέρει η Ένωση, υπενθυμίζοντας ότι για πολλούς γιατρούς αυτή είναι η δεύτερη φορά που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η μόνη λύση για να αντικρούσουν την επίθεση είναι, σύμφωνα με την ΕΝΙΜΑΑ, οι μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη. «Αμέσως μετά τη λήψη των εγγράφων της διαθεσιμότητας όλοι πρέπει να προσφύγουμε δικαστικά με αίτηση ακύρωσης/αγωγή, αίτηση αναστολής εκτέλεσης/ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής», σημειώνεται.
Πρόκειται, βέβαια, για ατομικές προσφυγές και για αυτό μπορεί να επιλεγεί οποιοδήποτε γραφείο.

Νέες προσφυγές γιατρών κατά της διαθεσιμότητας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Εκτός νομοσχεδίου ο ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος, αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)