Νέο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης του διαβήτη κυκλοφορεί πλέον και στη χώρα μας. Λύσεις παρακολούθησης του σακχάρου αναμένεται να προσφέρει για άτομα με διαβήτη ηλικίας δύο ετών και άνω.
Συγκεκριμένα, η DexCom. Inc ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Dexcom ONE στην Ελλάδα. Στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών σύμφωνα με τον Alex Moussa, γενικό διευθυντή και ανώτερο αντιπρόεδρο για τη ζώνη ΕΜΕΑ. Ο κ. Moussa τόνισε χαρακτηριστικά «η κυκλοφορία του Dexcom ONE στην Ελλάδα θα καταστήσει τη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης πιο εύκολα προσβάσιμη για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και θα τους προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τιμών και των τάσεων της γλυκόζης τους, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη και χαρίζοντάς τους αισιοδοξία και καλύτερη υγεία».
Το σύστημα περιλαμβάνει έναν μικρό αισθητήρα και πομπό που φοριέται από τον χρήστη. Με τον τρόπο αυτό καταγράφοντα και αποστέλλονται με ασύρματο τρόπο τιμές γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο σε συμβατή έξυπνη συσκευή ή δέκτη‖ μέσω της εφαρμογής Dexcom ONE. Το σύστημα απαλλάσσει τον ασθενή από επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων και κοπιαστικές σαρώσεις. Επίσης, η εφαρμογή απεικονίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση των επιπέδων της γλυκόζης με βέλη τάσεων. Συνεπώς, ο διαβητικός μπορεί να λάβει αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία τους ανά πάσα στιγμή και βοηθώντας τους να αποφεύγουν δυνητικώς επικίνδυνα συμβάντα που οφείλονται σε υψηλές ή χαμηλές τιμές γλυκόζης.
Στη διευκόλυνση των διαβητικών, που θα αποφεύγουν τα τρυπήματα και τα σκαναρίσματα, έδωσε έμφαση ο ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος και άτομο με Διαβήτη τύπου 1 Γεώργιος Τσούτσας, επισημαίνοντας «για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρύπημα του δακτύλου αποτελούσε προϋπόθεση για την αυτο-διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτο-παρακολούθηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει τρύπημα δαχτύλου έως και δέκα ή περισσότερες φορές την ημέρα, μπορεί να είναι χρονοβόρα, επώδυνη και δύσκολο να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός ανθρώπου με Σακχαρώδη Διαβήτη». Όφελος για τους ασθενείς θα είναι η παροχή δεδομένων, σύμφωνα με τον γιατρό «να προχωρούν σε αποφάσεις θεραπείας, γεγονός που καθιστά δυνατή μια περισσότερο προσωποποιημένη και αποτελεσματική αυτο-διαχείριση».
Σχετικά με τη χρήση του συστήματος διαβάστε περισσότερα εδώ
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ