Skip to content

Νέος υπερσύγχρονος στεφανιογράφος στο ΓΝ Τρικάλων: Ενίσχυση 900.000 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021–2027

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ενισχύει σημαντικά τις καρδιολογικές του δυνατότητες με την εγκατάσταση δεύτερου υπερσύγχρονου στεφανιογράφου, αξίας 900.000 ευρώ, μέσω χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021–2027. Η νέα μονάδα αναμένεται να αυξήσει την ποιότητα και την ποσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθιστώντας το νοσοκομείο ακόμη πιο κρίσιμο σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

Το καρδιολογικό τμήμα του ΓΝ Τρικάλων παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη δυναμική, λειτουργώντας 365 ημέρες τον χρόνο, σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας και πραγματοποιώντας ήδη:

– στεφανιογραφίες
– αγγειοπλαστικές
– εμφυτεύσεις βηματοδοτών

Η προσθήκη δεύτερου στεφανιογράφου ενισχύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του τμήματος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη που τονίζει ότι  μειώνει τους χρόνους αναμονής και αυξάνει την ικανότητα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Κρίσιμος πυλώνας για τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα

Το ΓΝ Τρικάλων έχει εξελιχθεί σε βασικό κέντρο καρδιολογικής φροντίδας για ολόκληρη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Η λειτουργία δύο στεφανιογράφων επιτρέπει:

– άμεση αντιμετώπιση οξέων στεφανιαίων συνδρόμων,
– καλύτερη διαχείριση περιστατικών υψηλού κινδύνου,
– μείωση των διακομιδών προς νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Η αναβάθμιση αυτή ενισχύει την ανθεκτικότητα του ΕΣΥ στην περιφέρεια, προσφέροντας στους πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας χωρίς μετακινήσεις.

Επένδυση σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Η προμήθεια του νέου στεφανιογράφου εντάσσεται στη στρατηγική εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ, με στόχο την αξιοποίηση τεχνολογιών τελευταίας γενιάς. Η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2021–2027 επιτρέπει στα νοσοκομεία της περιφέρειας να αναβαθμίζουν κρίσιμες υποδομές και να προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες μεγάλων αστικών κέντρων. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η νέα μονάδα θα συμβάλει ουσιαστικά στην ασφάλεια των ασθενών και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών, ενισχύοντας την αυτονομία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΓΝ Τρικάλων.

Το ΕΣΥ σε τροχιά αναβάθμισης

Η εγκατάσταση του δεύτερου στεφανιογράφου αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Με σύγχρονο εξοπλισμό, ενισχυμένες δομές και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, το ΕΣΥ συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες.

Γενικό Νοσοκομείο ΤρικάλωνΠΕΠ ΘεσσαλίαςΣτεφανιογράφος

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top