Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, θα πουληθεί η μονάδα στην ισπανική Grifols έναντι περίπου 1,7 δισ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.
Οι διαδικασίες της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2014, και υπόκειται στην έγκριση των αρχών, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Novartis.
«Η πώληση μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε περισσότερο στις στρατηγικές μας δραστηριότητες, παρέχοντας παράλληλα στη Grifols μια πλατφόρμα για παγκόσμια επέκταση», δήλωσε ο Joseph Jimenez, διευθύνων σύμβουλος της Novartis. Η Grifols είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία θεραπειών με βάση το πλάσμα.
Αποκτηθείσα το 2006, η μονάδα αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων διάγνωσης και εμβολιασμού της Novartis, και απέφερε καθαρές πωλήσεις 565 εκατ. δολαρίων το 2012.

Novartis: Πώληση διαγνωστικής μονάδας έναντι 1,7 δισ. δολ.
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Παθολόγοι: Άμεση ανάκληση του περιορισμού στη συνταγογράφηση της TSH – Προειδοποίηση για σοβαρές επιπτώσεις
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου – Χωρίς κανέναν γιατρό εν μέσω τουριστικής περιόδου















Comments (0)