Για μια ακόμη φορά η πολιτεία βάζει τους φαρμακοποιούς να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» με αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να ενεργούν ως λογιστές, ή ως αστυνομικοί στην πιο ακραία περίπτωση.
Οι φαρμακοποιοί είναι πλήρως αντίθετοι με τις οδηγίες της τελευταίας υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία ο φαρμακοποιός θα πρέπει να υποχρεώνει τον ασθενή να υπογράφει δήλωση ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο!
Μάλιστα ο φαρμακοποιός θα ελέγχεται και θα του επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα δεδομένα, που γενικώς και απροσδιορίστως θα επεξεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.
Η ΑΕΣΠ είτε ως συνδικαλιστική παράταξη είτε μέσα από την συμμετοχή της στην διοίκηση του ΠΦΣ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι το Φάρμακο δεν είναι κοινό αγαθό και η μόνη λύση βρίσκεται στην αύξηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης.
Η ανακύκλωση μέτρων, περικοπών και ανεφάρμοστων αποφάσεων δεν προσφέρει τίποτα στην φαρμακευτική περίθαλψη παρά επιτείνει το πρόβλημα.
Οι φαρμακοποιοί ως λογιστές ή αστυνομικοί
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
17ο Pharma & Health Conference: Πού βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2030
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γεωργιάδης: Τι ισχύει για τον διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ και το νέο πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας
















Comments (0)