Με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την αποτελεσματική εποπτεία της φαρμακευτικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων της φαρμακευτικής αλυσίδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ασφάλεια, την επάρκεια και τη σταθερότητα της διάθεσης φαρμάκων στη χώρα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του προέδρου του ΕΟΦ, Σ. Σαπουνά, καθώς και του αντιπροέδρου, Η. Γουζούαση, με τη συνδρομή του αναπληρωτή προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, Δ. Δήμα. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών.
Κρίσιμα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων, από τις διαδικασίες παραγωγής και διακίνησης έως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν πρακτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την καλύτερη εποπτεία της αγοράς και τη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων για τους πολίτες.
Στόχος: σταθερότητα και ασφάλεια για τους ασθενείς
Η συνάντηση ανέδειξε την ανάγκη για συντονισμένες δράσεις και συνεχή παρακολούθηση της αγοράς, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά τους. Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΦ, φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκών αποτελεί βασικό άξονα για την αντιμετώπιση πιθανών ελλείψεων και την ενδυνάμωση της εφοδιαστικής αλυσίδας.























Comments (0)