Περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως λαμβάνουν αυτή τη στιγμή θεραπεία για HIV όπως ανακοινώθηκε από το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS (UNAIDS), επισημαίνοντας πως το πενταετές πλάνο που εκπονήθηκε για αντιμετώπιση της ασθένειας, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως με βάση τις τελευταίες μετρήσεις, τα νέα περιστατικά μόλυνσης με HIV φαίνεται να έχουν παρουσιάσει μείωση κατά 35% σε σύγκριση με το 2000 που παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση.
Οι θάνατοι που σχετίζονται με επιπλοκές λόγω AIDS έχουν μειωθεί κατά 42% σε σύγκριση με το 2004, αναφέρει η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών UNAIDS.
H πρώτη Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια μέρα για το AIDS.

Σχεδόν 16 εκατ. άνθρωποι λαμβάνουν παγκοσμίως θεραπεία για HIV
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας















Comments (0)