Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ελβετική Roche Holdings AG ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 125 εκατ. δολάρια για την απόκτηση της Genia Technologies Inc. Ενώ, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι, η Roche θα καταβάλει στους μετόχους της Genia περί τα 225 εκατ. δολάρια σε επιπλέον πληρωμές.
Η εξαγορά έρχεται ως αποτέλεσμα της επιδίωξης της Roche να διευρύνει τις ικανότητες της στην μοριακή διάγνωση. Νωρίτερα φέτος, η Roche κατέληξε σε συμφωνία αξίας μέχρι και 450 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική IQuum, μια εταιρεία που κατασκευάζει εξοπλισμού δοκιμών μοριακής διάγνωσης.
Η τεχνολογία της Genia αναμένεται να μειώσει την τιμή του DNA sequencing (αλληλουχία) και να αυξήσει παράλληλα την ταχύτητα της διαδικασίας. Η εταιρεία θα ενοποιηθεί στην αντίστοιχη μονάδα αλληλουχίας της Roche όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Με την εξαγορά της IQuum, η Roche απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα Laboratory-in-a-tube (Liat™), το οποίο επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό να πραγματοποιεί ταχείες εξετάσεις μοριακής διαγνωστικής σε παρακλίνιες συνθήκες, κοντά στον ασθενή και με ελάχιστη εκπαίδευση. Η πρώτη εξέταση που διατίθεται για χρήση με το σύστημα αφορά τον προσδιορισμό των ιών γρίπης Α/Β με την μεθοδολογία Liat™ Influenza A/B Assay στον αναλυτή Liat™, έχοντας λάβει σήμανση CE και έγκριση FDA.

Σε νέα εξαγορά έναντι 350 εκατ. δολ. προχωρά η Roche
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Απολογισμός Μεταμοσχεύσεων 2025: Σημαντική άνοδος δοτών, 23% αύξηση και νέα δυναμική στη δωρεά οργάνων
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών















Comments (0)