Σημαντική μείωση επιφέρει ο συνδυασμός γλαργινικής ινσουλίνης 100U/mL με λιξισενατίδη στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με τους αγωνιστές του υποδοχέα του GLP-1.
Η δε γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη των ασθενών περιορίστηκε σε επίπεδα κάτω από το συνιστώμενο όριο του 7% της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA). Η πλήρης κλινική μελέτη φάσης 3 παρουσιάστηκε στο 79ο Ετήσιο Συνέδριο της ADA.
Σε μία μελέτη Φάσης 3 σε ενήλικες με διαβήτη Τύπου 2, οι οποίοι δεν ελέγχονταν επαρκώς με χορήγηση κάποιου αγωνιστή του υποδοχέα του GLP-1 (GLP-1 RA), ο εν λόγω συνδυασμός πέτυχε τον πρωτεύοντα στόχο της μελέτης. Μάλιστα, ο ίδιος επέφερε στατιστικά υψηλότερη μείωση των μέσων επιπέδων σακχάρου στο αίμα (και επομένως και τα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης/HbA1c) μετά από 26 εβδομάδες, σε σύγκριση με τη θεραπεία με έναν αγωνιστή του υποδοχέα του GLP-1.
Ακόμη, μεγαλύτερος αριθμός ασθενών πέτυχε το χαμηλό μέσο όρο χωρίς να νιώσει τη τεκμηριωμένη συμπτωματική υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα).
Γενικότερα, το προφίλ ασφάλειας ήταν ανάλογο των υπόλοιπων θεραπειών της μελέτης, που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δηλαδή με ανεπιθύμητες γαστρεντερικές ενέργειες όπως είναι η ναυτία, η διάρροια και ο έμετος καθώς και υπογλυκαιμία.
«Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στα άτομα με διαβήτη ένα ευρύ φάσμα επιλογών ώστε να υποστηρίζουμε σε μέγιστο βαθμό τις εξατομικευμένες ανάγκες τους», ανέφερε σχετικά η Global Head of Diabetes Medical Affairs της Sanofi, η Rachele Berria.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ