Skip to content

Τα παιδιά εξερευνούν τον εγκέφαλο- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Σεράφειο

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Στα μυστικά του εγκεφάλου θα μπορούν να μυηθούν τα παιδιά χάρη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στo Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο στις αρχές της STEM εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην εξερεύνηση του εγκεφάλου θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα δουν τη ταινία «NEURODOME» στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες του εγκεφάλου από πραγματικά ερευνητικά ευρήματα. Με προσιτό αλλά συναρπαστικό τρόπο κάνει κατανοητές στα παιδιά τις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης.

Ακόμη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρωνικών δικτύων. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα εγκεφάλων και πραγματικά  μικροσκόπια υπό την δια ζώσης καθοδήγηση κατάλληλα εκπαιδευμένων ψυχολόγων και νευροεπιστημόνων.

Επιπρόσθετα, προσφέρεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια. Επιδίωξη είναι η κατανόηση της ικανότητας του εγκεφάλου να προσανατολίζεται στον χώρο και το χρόνο και του φαινομένου της εξάρτησης από οθόνες και video games. Μέσω δυο μισάωρων παιχνιδιών και συζήτησης με τους ψυχολόγους και νευροεπιστήμονες  τα παιδιά θα κατανοήσουν τις περιοχές του εγκεφάλου και τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην λειτουργία της οπτικοχωρικής μνήμης και τον κίνδυνο εξάρτησης όταν κανείς βρεθεί σε περιβάλλον στερητικό σε ερεθίσματα.

Άξιο λόγου είναι ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Νευροεπιστημών. Η ομάδα Exploring.the.brain διοργανώνει διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Οι εκδηλώσεις δεν ακολουθούν τις κλασικές φόρμες των σχολικών εκδρομών, αλλά αποτελούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία με την οποία οι μαθητές όλων των βαθμίδων γνωρίζουν και αγαπούν τον εγκέφαλο και τις νευροεπιστήμες. Οι διδακτικές επισκέψεις είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν στους μαθητές μία μοναδική εμπειρία γνώσης και μάθησης, με τη χρήση πολυμέσων (ταινία σε απλό προτζέκτορα ή σε φορητό πλανητάριο), προπλασμάτων εγκεφάλου, μικροσκοπίων κτλ

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ   

 

Ακαδημία  ΝευροεπιστημώνΕγκέφαλοςΕκπαιδευτικό ΠρόγραμμαΝευροεπιστήμεςΣεράφειο

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρήγμα μεταξύ ΣΦΕΕ και Κυβέρνησης για την χρηματοδότηση της δημόσιας δαπάνης
Αιματολογικές Κακοήθειες: Σε νέα «τροχιά» διάγνωσης και θεραπείας

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top