Σχεδόν τρία στα τέσσερα ζευγάρια που ξεκινούν θεραπεία υπογονιμότητας, τελικά θα γίνουν γονείς, σύμφωνα με μια νέα μακρόχρονη -και ενθαρρυντική- δανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Ελσίνκι, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 20.000 ζευγάρια.
Διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 50% είχαν κάνει παιδί μετά από δύο χρόνια, το 65% μετά από τρία χρόνια, ενώ το 71% μετά από πέντε χρόνια.
Το ποσοστό επιτυχίας μειώνεται για τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας. Για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών, το 80% έχουν κάνει παιδί έπειτα από πέντε χρόνια, ποσοστό που -στην πενταετία- πέφτει στο 61% για τις γυναίκες 35 έως 40 ετών και στο 26% για τις γυναίκες άνω των 40 ετών.
Εκτός από την ηλικία, παράγοντες που καθορίζουν την πιθανότητα επιτυχίας μιας θεραπείας υπογονιμότητας, είναι το βάρος (οι παχύσαρκες γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος άνω του 30 έχουν λιγότερες ελπίδες) και το κάπνισμα (οι καπνίστριες μειώνουν τις πιθανότητές τους).
Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες κάτω των 35 ετών, η οποία κάνει θεραπεία, τελικά πιάνει παιδί μέσω του σεξ και όχι με εξωσωματική.
Οι κυριότερες αιτίες υπογονιμότητας για τις γυναίκες είναι η βλάβη στις σάλπιγγες, τα προβλήματα ωορηξίας, η ενδομητρίωση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο διαβήτης κ.α. Για τους άνδρες είναι η χαμηλή ποιότητα σπέρματος, τα προβλήματα στύσης ή εκσπερμάτωσης, ο διαβήτης κ.α.

Το 75% των ζευγαριών που κάνουν θεραπεία υπογονιμότητας, θα αποκτήσουν παιδί
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Εκτός νομοσχεδίου ο ενιαίος νοσηλευτικός κλάδος, αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)