Skip to content

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 80 κρούσματα στην χώρα μας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα έφθασαν στα 80.  Αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν επιπλέον 8 περιστατικά.

Τα στοιχεία που  ανακοίνωσε ο οργανισμός αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Όλα τα περιστατικά είναι άνδρες, με διάμεση ηλικία 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%). Η χρονική κατανομή των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά εβδομάδα έναρξης συμπτωμάτων (εβδομάδα κατά ISO).

Αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων ανά εβδομάδα έναρξης συμπτωμάτων (εβδομάδα ISO), Ελλάδα, δεδομένα έως και 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Άξιο λόγου είναι ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες για τη λοίμωξη από ιό της ευλογιάς των πιθήκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/eylogia-ton-pithikon-monkeypox/).

Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις  27 Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.662 κρούσματα της νόσου σε 44 διαφορετικές χώρες (πηγή: https://monkeypoxreport.ecdc.europa.eu/).

ΈκθεσηΕΟΔΥΕυλογιά των πιθήκωνΚρούσματα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Coffee Business Awards 2022
Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων: Όχι στον απρόσωπο προσωπικό γιατρό

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top