Στην πληρωμή εφημεριών έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσει το Υπουργείου Υγείας, που εξασφάλισε χρήματα και για την πληρωμή προμηθευτών.
Φορέας καλών μαντάτων, μέσα στη δυσμενή κατάσταση που ταλανίζει το ΕΣΥ, ήταν ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, στη συνάντηση του με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
Συγκεκριμένα, προς το τέλος του μήνα το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να αποδώσει το σύνολο της δαπάνης των εφημεριών για τους γιατρούς των νοσοκομείων, για το Γ’ τρίμηνο. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 56,2 εκατ. ευρώ, 50,2 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς των Νοσοκομείων και 6 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ.
Επιπλέον, υπεγράφη σήμερα η απόφαση για την χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 90 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην πληρωμή προμηθευτών.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, το ποσό θα διανεμηθεί στα νοσοκομεία των ΥΠΕ:
1η ΥΠΕ : 33.156.000,00
2η ΥΠΕ: 12.467.000,00
3η ΥΠΕ : 6.249.000,00
4η ΥΠΕ :11.389.000,00
5η ΥΠΕ : 6.768.000,00
6η ΥΠΕ: 13.339.000,00
7Η ΥΠΕ : 6.632.000,00
Επιπλέον, σε συνέχεια της προσπάθειας εξασφάλισης χρημάτων για πληρωμές παρόχων στον ΕΟΠΥΥ (εδώ), ο Θ. Δημόπουλος διαπραγματεύεται με τον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση των ορίων δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ, με στόχο τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με υλικά και φάρμακα.
Βρέθηκαν χρήματα για τα Δημόσια Νοσοκομεία!
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες















Comments (0)