Skip to content

Βρέφος 10 μηνών σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στην Αθήνα μετά από πνιγμονή στη Ρόδο

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκε στην Αθήνα ένα βρέφος μόλις 10 μηνών, έπειτα από σοβαρό περιστατικό πνιγμονής από τροφή στη Ρόδο. Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ρόδου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, που οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το σταθεροποιήσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσουν kanaliena.gr, το βρέφος έφτασε στα Επείγοντα σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με τους εφημερεύοντες γιατρούς να ενεργοποιούν άμεσα όλα τα πρωτόκολλα επείγουσας αντιμετώπισης. Ύστερα από επίμονη και λεπτομερή προσπάθεια, κατάφεραν να αφαιρέσουν το κομμάτι τροφής που είχε σφηνωθεί στον λαιμό του παιδιού, αποκαθιστώντας προσωρινά την αναπνευστική λειτουργία του.

Η διακομιδή στην Αθήνα και η κατάσταση του βρέφους

Παρά την επιτυχή απομάκρυνση του ξένου σώματος, η κατάσταση του βρέφους παρέμεινε κρίσιμη, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για άμεση αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, που θα συνεχιστεί η νοσηλεία του σε εξειδικευμένη μονάδα. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα πρώτα λεπτά σε τέτοια περιστατικά είναι καθοριστικά, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση του προσωπικού του Νοσοκομείου Ρόδου υπήρξε καθοριστική για τη διατήρηση της ζωής του παιδιού.

ΑεροδιακομιδήΒρέφοςΓενικό Νοσοκομείο Ρόδουπνιγμονή

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top