Ντεμπούτο στην αγορά του Μεξικό κάνει το νέο εμβόλιο της Sanofi για το δάγκειο πυρετό, όπως τονίζει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία, προσθέτοντας ότι αναμένει να κατατεθεί φάκελο εγκρίσεων σε 20 περίπου χώρες στο τέλος του έτους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Μεξικό είχε εγκρίνει την προληπτική θεραπεία της Sanofi Pasteur, που ονομάζεται Dengvaxia, για τα τέσσερις ορότυπους του δάγκειου πυρετού, αλλά μόνο για ασθενείς ηλικίας από 9 έως 45 ετών, που ζουν σε περιοχές όπου η νόσος είναι ενδημική.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο εμβόλιο για το δάγκειο πυρετό στον κόσμο, δεν έχει ακόμη έγκριση για χρήση σε μικρά παιδιά, ένα πληθυσμό που εκτιμάται ότι βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Ο δάγκειος πυρετός είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τέσσερεις ορότυπους του ιού (1 έως 4), όπως κατηγοριοποιούνται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Συνολικά, η ασθένεια θεωρείται ως απειλή για το ήμισυ περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού.
Εκτιμάται ότι 400 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται ετησίως.
Σε συμπληρωματικά στοιχεία που θα εξεταστούν τα επόμενα χρόνια, θα αξιολογηθεί κατά πόσο το εμβόλιο μπορεί να είναι απαραίτητο για τους ταξιδιώτες.

Η Sanofi κερδίζει την πρώτη έγκριση εμβολίου για το δάγκειο πυρετό
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΠΙΣ για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
Αποχαιρετισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρεία στον Αλέξανδρο Τσούτσινο
Σοβαροί κίνδυνοι από τη λήψη του PLAQUENIL















Comments (0)