Skip to content

Συνεργασία Sanofi και αμερικανικού στρατού για εμβόλιο κατά του Ζίκα

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Με το αμερικανικό Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR) πρόκειται να συνεργαστεί η Sanofi για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον Ζίκα, με τη χρήση μιας ανενεργούς εκδοχής του ιού.
Το WRAIR, ένα στρατιωτικό βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο του Υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μεταφέρει την τεχνολογία του που έχει να κάνει με εμβόλια «αγνών» ανενεργών ιών, στο τμήμα εμβολίων της Sanofi.
Η φαρμακοβιομηχανία με έδρα το Παρίσι θα είναι υπεύθυνη για τις δοκιμές σε ανθρώπους, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής και για τη δημιουργία μίας κλινικής και ρυθμιστικής στρατηγικής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Sanofi είναι η μοναδική μεγάλη φαρμακοβιομηχανία που πιέζει ενεργά για τη δημιουργία ενός εμβολίου για τον ιό που εξαπλώνεται στην Αμερική και αποτελεί σοβαρή απειλή κυρίως για τις εγκύους.
Η σύμπραξη αυτή θα ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, τόνισε η Sanofi στην ανακοίνωσή της.

SanofiWRAIRΕμβόλιαΕμβολιασμοίΕπιδημίαΕπιδημίεςΙος ΖίκαΜικροκεφαλία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΟΠΥΥ: Πρόταση 7 σημείων για τον εξορθολογισμό των δαπανών
Συνεργασία Pfizer – Merck στο μέτωπο του καρκίνου

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top