Έγγραφο, που δημοσιεύει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), δείχνει πως ακόμη και η πολιτεία καταφεύγει στη «λύση» των κοινωνικών ιατρείων για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Την ίδια ώρα, πολίτες που απευθύνθηκαν στο ΜΚΙΕ για τα φάρμακα τους, υποστηρίζουν πως του παρέπεμψε το γραφείο του Υπουργού Υγείας!
Εθελοντής γιατρός του ΜΚΙΕ δέχθηκε τηλεφωνήματα από δύο πολίτες, που αναζητούσαν βοήθεια για να βρεθούν συγκεκριμένα φάρμακα και οι οποίοι του αποκάλυψαν ότι είχαν παραπεμφθεί στο ιατρείο από το γραφείο του Υπουργού Υγείας.
«Το Υπουργείο Υγείας αντί να βρίσκει λύσεις για το δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, τους παραπέμπει σε ένα κοινωνικό ιατρείο», αναφέρουν οι άνθρωποι του ΜΚΙΕ.
Η ανεπάρκεια του συστήματος περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης είναι εμφανής, όμως, και σε έγγραφο από Διεύθυνση του ΙΚΑ, με το οποίο όχι μόνο βεβαιώνεται η διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά –τρόπων τινά- θεσμοθετείται και το «παραπεμπτικό» στα κοινωνικά ιατρεία.

Στα Κοινωνικά Ιατρεία με «οδηγίες»…Υπουργού
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές στο 14th Clinical Research Conference















Comments (0)