Όπως ανακοίνωσε η Eli Lilly, στα αποτελέσματα της τελευταίας φάσης δοκιμών του νέου φαρμάκου, «έδειξαν» διατήρηση καλύτερων επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε σύγκριση με το Lantus, σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 καθώς και τύπου 2.
Σε δημοσίευμα του Reuters επισημαίνεται πως η Lilly πρόκειται να καταθέσει αίτηση έγκρισης για την κυκλοφορία του, από τους αμερικάνικους και ευρωπαϊκούς φορείς, προς το τέλος του πρώτου τρίμηνο 2015. Η λήψη του φαρμάκου θα γίνεται με μία δόση ημερησίως και για τους δύο τύπους διαβήτη (1 και 2).
Στον διαβήτη τύπου 1, που συναντάται κυρίως σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, ο οργανισμός δεν παράγει ινσουλίνη.
Ενώ ο διαβήτης τύπου 2 (που είναι και ο πλέον συνηθισμένος) είναι συνδεδεμένος με την παχυσαρκία, και εμφανίζεται όταν ο οργανισμός δεν παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης, προκαλώντας αυξημένα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
Αποτελεσματικότερο το νέο φάρμακο της Lilly κατά του διαβήτη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ















Comments (0)