Όπως μεταδίδει το Reuters, η επιτροπή ψήφισε υπέρ της έγκρισης της θεραπείας (22-1) talimogene laherparepvec ή «T-Vec», που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στην ασθένεια.
Η σύσταση έρχεται δύο ημέρες μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο FDA, σχετικά με τον σχεδιασμό και τα αποτελέσματα της βασικής μελέτης για το «T-Vec», εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ερμηνεία των δεδομένων της μελέτης προχωρημένου σταδίου.
Η επιτροπή του FDA δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι δεν ήταν σαφές εάν η θεραπεία βελτιώνει την συνολική επιβίωση των ασθενών.
Σύμφωνα με την Amgen, η θεραπεία «T-Vec» ήταν πιο αποτελεσματική σε ασθενείς με μελάνωμα των οποίων ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στα εσωτερικά όργανα.
Περισσότερες από 70.000 περιπτώσεις μελανώματος αναμένεται να διαγνωστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.
Το μελάνωμα, είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και η πέμπτη πιο επιθετική μορφή καρκίνου.

Έγκριση FDA στο εμβόλιο της Amgen κατά του καρκίνου
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Η Πρόεδρος του Συλλόγου SMA εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς
Νέο λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στον Μαγνητικό Τομογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
To νέο ΦΕΚ για τον συμψηφισμό clawback προκαλεί αντιδράσεις: «Αγνοούνται ξανά οι προτάσεις για προσέλκυση κλινικών μελετών»















Comments (0)