Όπως μεταδίδει το Reuters, το Toujeo θα αποτελέσει συνέχεια του κορυφαίου σε πωλήσεις προϊόντος ινσουλίνης, του Lantus, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% των πωλήσεων του Ομίλου και αναμένεται να χάσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ αυτό το έτος.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη νέα ημερήσια, μακράς δράσης ινσουλίνη, για τη θεραπεία ενηλίκων με διαβήτη τύπου 1 και διαβήτη τύπου 2.
Το Toujeo έχει την ίδια δραστική ουσία, όπως το Lantus (ινσουλίνη glargine), αλλά τρεις φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση ενώ απελευθερώσει σταδιακά την ινσουλίνη στον οργανισμό.
Το φάρμακο παρέχει παρόμοιο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα με το Lantus, με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά υπογλυκαιμίας, μια δυνητικά επικίνδυνη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το Lantus αποτελεί την πλέον ευρέως συνταγογραφούμενη ινσουλίνη παγκοσμίως, με πωλήσεις 7,2 δισ. δολ. το 2014.
Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του Toujeo, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα στρατηγικής με τους αναλυτές.
Περισσότεροι από 370 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη. Οι περισσότεροι ασθενείς, το 95% πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, που συχνά συνδέεται με την παχυσαρκία και η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Έγκριση για τον «διάδοχο» του Lantus λαμβάνει η Sanofi
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ψήφισμα ΠΦΣ: Κατηγορηματικό «όχι» στις αλυσίδες φαρμακείων και στην αλλοίωση του θεσμικού πλαισίου
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΙΑΤΡΟΙ»: Η νέα ανεξάρτητη παράταξη που διεκδικεί τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους















Comments (0)