Ο γερμανικός όμιλος φαρμακευτικών ειδών, Merck KGaA ανακοίνωσε πτώση 55% στα καθαρά κέρδη του δ΄ τριμήνου του 2015, κυρίως λόγω των δαπανών που σχετίζονται με την πρόσφατη εξαγορά ύψους 17 δισ. δολαρίων, της αμερικανικής εταιρείας εργαστηριακού εξοπλισμού, Sigma-Aldrich.
Τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 280 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.
Ωστόσο, τα EBITDA της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,3% στα 933 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει τριμηνιαία EBITDA στα 917 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 16% στα 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των νέων πωλήσεων από την εξαγορά της Sigma-Aldrich.
Για την τρέχουσα χρήση, η Merck δήλωσε πως περιμένει «μικρή» αύξηση των οργανικών πωλήσεων και προβλέπει ότι τα EBITDA προ εκτάκτων, θα αυξηθούν σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό, από τα 3,6 δισ. ευρώ το 2015, λόγω της εξαγοράς.

Πτώση 55% στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου της Merck KGaA
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ















Comments (0)