Η τροπολογία περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασία του Πολίτη και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παράταση κατά ένα έτος στη θητεία ιατρών κλάδου του ΕΣΥ, που διορίστηκαν μετά τις 11/3/2009.
Επίσης, προβλέπεται η παράταση, έως την 31η Οκτωβρίου 2014, αντί του Απριλίου, ο χρόνος διενέργειας των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοικητικών και πειθαρχικών συμβουλίων των τοπικών ιατρικών συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Φάρμακα
Με την τροπολογία, που επισυνάπτεται παρακάτω, παρέχεται η δυνατότητα μόνο στον Υπουργό Υγείας να εντάσσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα στη θετική λίστα τα φαρμακευτικά προϊόντα. Και αυτό μετά από την εισήγηση της ειδικής επιτροπής κατάρτισης του θετικού καταλόγου και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου.

Θητεία γιατρών και θέματα φαρμάκων ρυθμίζει τροπολογία του Υπ. Υγείας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Προσωρινή Διοίκηση στον ΠΙΣ: Η νέα σύνθεση και οι στόχοι
Υποχρεωτική καταχώρηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο από 1η Σεπτεμβρίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ















Comments (0)