Skip to content

«Σφήνα» στην Sanofi μπαίνει η Eli Lilly

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Επικαλούμενη τρεις μελέτες τελικού σταδίου, η Eli Lilly επισημαίνει ότι κύριος στόχος των δοκιμών ήταν να αποδείξει ότι το φάρμακο της, ήταν εξίσου αποτελεσματικό με το Lantus. Ωστόσο οι δοκιμές έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, πολύ περισσότερο από ό,τι το Lantus της Sanofi.
Ο διαβήτης τύπου 2, η πιο συχνή μορφή της νόσου, εμφανίζεται όταν ο ανθρώπινος οργανισμός δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη, οδηγώντας έτσι σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Το Lantus της Sanofi είναι από τα πλέον συχνά συνταγογραφούμενα προϊόντα ινσουλίνης στον κόσμο, με τριμηνιαία πωλήσεις περί τα 2 δισ. δολ. στο τρίμηνο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το σκεύασμα αναμένεται να χάσει την προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, τον επόμενο Φεβρουάριο του 2015.
Στο πλαίσιο αυτό, η Lilly, σχεδιάζει να καταθέσει στις αρμόδιες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, έγκριση για το νέο της φάρμακο, στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2015.
Σύμφωνα με αναλυτές του Thomson Reuters, το φάρμακο της Lilly αναμένεται να φτάσει στα 242 εκατ. δολ. σε πωλήσεις έως το 2018.
Παγκοσμίως, εκτιμάται ότι 382 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη, ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη ο διαβήτης τύπου 2 αντιπροσωπεύει το 90 με 95% όλων των περιπτώσεων. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι στενά συνδεδεμένη με την παχυσαρκία.

Eli LillyEliLillyLantusSanofiΔιαβήτης

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες προς Υγειονομικές Επιτροπές
Merck: Μελέτη Φάσης III στον τομέα της γονιμότητας

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top