Skip to content

Νέο φάρμακο της Sanofi για την αρθρίτιδα

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση νόσος, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται λανθασμένα στον υγιή ιστό, προκαλώντας φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις.
Το φάρμακο της Sanofi και Regeneron, που ονομάζεται sarilumab, είναι ένα ενέσιμο αντίσωμα, που λειτουργεί αναστέλλοντας τη φλεγμονή. Η επιτυχία της δοκιμής ωθεί το νέο φάρμακο ένα βήμα πιο κοντά στη γραμμή παραγωγής, αν και πρέπει ακόμη να περάσει από μακροχρόνιες μελέτες πριν τη διαδικασία έγκρισης σε συγκεκριμένες αγορές.
Στη μελέτη 52 εβδομάδων, Φάσης 3 «SARIL-RA-Mobility», συμμετείχαν περίπου 1.200 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι οποίοι δεν έχουν επωφεληθεί τη δια στόματος θεραπεία.
Οι ασθενείς που έλαβαν δόση 200 mg του sarilumab, κάθε δεύτερη εβδομάδα, είδαν μια βελτίωση στο 66% των σημείων και συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μετά από 6 περίπου μήνες, όπως δήλωσαν οι εταιρείες Sanofi και Regeneron.
Εκείνοι που έλαβαν δόση 150 mg, είδαν βελτίωση 58%, ενώ όσοι έλαβαν εικονικό φάρμακο μαζί με μεθοτρεξάτη, είδαν βελτίωση 33%.
Το sarilumab, μαζί με το φάρμακο κατά της χοληστερόλης alirocumab, αποτελούν τα πλέον υποσχόμενες προϊόντα της Sanofi, αντισταθμίζοντας τις απώλειες των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όπως για παράδειγμα του Plavix.

RegeneronSanofi

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έγκριση FDA στο Xalkori της Pfizer
Σχεδόν 1 εκατ. ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό κλάδο Υγείας

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...