Ήδη, η επιδημία έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 80 ανθρώπους στη Γουινέα. Ύποπτα κρούσματα έχουν επίσης εντοπιστεί σε γειτονικές χώρες όπως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και πιο πρόσφατα το Μαλί.
Η επιδημία «είναι σοβαρή επειδή, πρώτα απ’ όλα, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και επιπροσθέτως επειδή παρατηρείται μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων», όπως επισημαίνει ο Γάλλος γιατρός Σιλβέν Μπεζ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς (CNR) των ιογενών αιμορραγικών πυρετών που εδρεύει στη Λιόν.
«Είμαι πολύ ανήσυχος επειδή νομίζω ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε ο ιός στην περιοχή και δεν ξέρουμε την έκταση της ζώνης που έχει μολυνθεί» εξήγησε από την πλευρά του ο Τόμας Γκάισμπερτ, ειδικός στους αιμορραγικούς πυρετούς στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB).
Η περίπτωση ενός κυνηγού που πέθανε στη Λιβερία και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν άλλο ασθενή «γεννά πολλά ερωτηματικά», τόνισε ο Μπεζ, προσθέτοντας πως «Εάν επιβεβαιωθεί ότι τον σκότωσε ο Έμπολα και όντως δεν είχε καμία επαφή με άλλους ασθενής, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο ιός “κυκλοφορεί στο δάσος και μεταφέρεται μέσω των νυχτερίδων και ενδεχομένως υπάρχει μια επιδημία μεταξύ των μεγάλων πιθήκων».

Σοβαρές ανησυχίες για την επιδημία του ιού Εμπολα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Νέα γενική γραμματέας η Δάφνη‑Ελένη Νικολάου στο Υπουργείο Υγείας
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Τι συνέβη στο Καστελόριζο: Σύλληψη αγροτικού γιατρού – διευκρινίσεις του υπουργού και της 2ης ΥΠΕ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή















Comments (0)